Bali-aurinkovarjon  käyttö- ja hoito-ohjeet

Poista paperit – ne ovat ainoastaan suojaamassa bamburuoteita kuljetuksen aikana.

Bali-aurinkovarjo on melko jäykkä ensimmäisillä avauskerroilla. Ison varjon avaaminen vaatii jonkin verran voimaa, joten on se hyvä on tehdä alkuun kahdestaan jonkun kanssa. Ajan myötä bambuvarjo asettuu muotoonsa ja sitä on tämän jälkeen todella helppo käsitellä. Kun hankit aurinkovarjonjalkaa, osta tarpeeksi suuri ja painava. Esimerkiksi Ikeasta on saatavilla betonisia aurinkovarjonjalkoja, jotka ovat osoittautuneet erittäin tomiviksi.

Bambuvarjon avaaminen ja sulkeminen:

Kiinnitä aurinkovarjon varsi aurinkovarjonjalkaan.

Aseta varjon nuppi maata tai lattiaa vasten. Varjo on nyt ylösalaisin. Paina varjon avausmekanismista alaspäin kunnes näet tapin reiän ja aseta tappi sisään. Jos et näe tapin reikää, sinun on painettava avausmekanismia vielä lisää alaspäin. Varressa on kaksi tapin reikää. Suosittelemme käyttämään aluksi ensimmäistä reikää joka tulee näkyviin. Kun aurinkovarjo on auki, käännä se oikein päin ja nosta se paikoilleen varren toiseen puolikkaaseen, joka on valmiina aurinkovarjon jalassa. Tämän jälkeen laita ruuvit varressa oleviin reikiin ja ruuvaa siipimutterit kiinni.

Aurinkovarjon sulkeminen käy päinvastaisessa järjestyksessä: irrota aukinainen aurinkovarjo varren alaosasta, aseta se ylösalaisin maata tai lattiaa vasten, paina avausmekanismista ja vedä tappi pois paikoiltaan.

Aurinkovarjot ovat nimensä mukaisesti tarkoitettu suojaksi auringonpaisteelta, joten älä turhaan seisota niitä sateessa. Suomen nopeasti vaihtelevissa säätiloissa ei kuitenkaan ole mahdollista reagoida jokaiseen sadekuuroon. Tästä syystä suosittelemme käyttämään sadesuojasuihketta sadekuurojen varalta. Oikein käytettynä suojasuihkeet toimivat todella hyvin, käsittelyn jälkeen vesi helmeilee pois varjon pinnalta. Mikäli varjo pääsee kastumaan, varmista että se on täysin kuivunut ennen kuin laitat sen säilytykseen. Kovalla tuulella nämä aurinkovarjot, kuten kaikki muutkin aurinkovarjot, on syytä pitää suljettuina.

Mikäli jostain syystä kankaaseen tai tupsuihin tulisi vaurioita, ne on helppo korjata neulalla ja langalla. Bamburuoteet voidaan myös korjata vaurion sattuessa puuviilua tai muuta vahviketta hyödyntäen. Tämä on huomattava etu teollisesti valmistettuihin varjoihin verrattuna, joille vahingon sattuessa ei ole juuri mitään tehtävissä.

Olipa kangas kuinka kestävää tahansa, aurinko on tehokas valkaisuaine. Kankaan värin haalistuminen ei sinänsä ole paha asia, se vain lisää teoksen luonnetta. Mikäli et kuitenkaan halua kankaan haalistuvan, on aurinkosuojasuihkeita on helposti saatavilla verkossa.

Huom. Aurinkovarjot on syytä säilyttää kuivassa sisätilassa mukana tulevassa kangaspussissa ja mahdollisimman pystyssä asennossa, varjon nuppi lattiaa vasten. Älä säilytä aurinkovarjoja lähellä lämpöpatteria tai muuta lämmönlähdettä.